Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul în exerciţiu al Finanţelor este de negăsit

© Sputnik / Мирослав РотарьAnatol Arapu
Anatol Arapu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul în exerciţiu al Finanţelor Anatol Arapu a ignorat joi invitaţia deputaţilor de a prezenta informaţii detaliate cu privire la finanţarea sistemului de sănătate.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. Ministrul în exerciţiu al Finanţelor Anatol Arapu este de negăsit, a declarat joi în plenul Legislativului preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Deputaţii urmau să-l audieze pe Arapu la subiectul finanţării sistemului de sănătate din Moldova.

„Domnul Arapu este de negăsit şi mă adresez plenului dacă permite ca Angela Voronin, vicedirector de departament, să prezinte informaţii plenului”, a declarat Candu.

Deputaţii s-au arătat indignaţi de atitudinea ministrului faţă de Legislativ şi subiectul discutat. 

Реанимационное отделение ГКБ им. С.П. Боткина, medic - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Situaţia din sistemul de sănătate din Moldova, critică

„Este revoltător, mai ales că solicitarea a fost făcută cu două săptămâni în urmă”, a declarat autorul interpelării, preşedintele comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti.

„Ce, e greu să aflăm unde este? Cred că nu este la vamă”, a comentat liberalul Mihai Ghimpu.

Candu a propus „să nu se forţeze nota”, iar Arapu să fie invitat la o altă şedinţă a Parlamentului. Cu votul majorităţii, deputaţii au decis ca aceste audieri să se transfere pentru joia viitoare.

Situaţia din sistemul de sănătate din Moldova este critică, a declarat recent în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului preşedintele comisiei pentru protecţia socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti.

Deputatul a declarat că starea precară din sistemul de sănătate a fost generată de faptul că Ministerul Finanţelor nu finanţează adecvat acest domeniu.

„Datoriile bugetului de stat faţă de CNAM şi CNAS sunt de 516 milioane de lei. Pentru prima dată în ultimii ani, CNAM are 440 milioane lei datorii faţă de spitale, iar spitalele au datorii de 6 milioane de lei”, a declarat Domenti.

Parlamentarul a menţionat că în condiţiile create la ziua de astăzi puţine spitale au posibilitate să interneze pacienţi.

 

 

 

 

 

Fluxul de știri
0