Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii unionişti au avut parte de o discuţie cu deputaţii socialişti

© privesc.euProtestul unioniştilor la sediul PSRM
Protestul unioniştilor la sediul PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Modalitatea prin care deputaţii socialişti şi-au exprimat dezacordul faţă de distribuţia hărţilor României Mari în unele instituţii de învăţământ din Republica Moldova a fost urmată de un protest spontan al unioniştilor, care au mers la sediu PSRM.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. Reprezentanţii unor organizaţii unioniste au protestat joi în faţa Parlamentului, după care au mers la sediul PSRM pentru a-şi continua acţiunea. Aceştia s-au arătat indignaţi de gestul deputaţilor socialişti, care au condamnat distribuţia hărţilor României Mari şi a drapelelor româneşti în mai multe instituţii de învăţământ din Republica Moldova.

Exponenţii organizaţiilor unioniste au declarat că gestul socialiştilor este inadmisibil şi ruşinos.

Unioniştii de la Chişinău la ambasada Germaniei - Sputnik Moldova
Politică
Unioniştii: guvern comun în Moldova şi România şi pretenţii faţă de Germania

În faţa manifestanţilor au ieşit deputaţii socialişti Vlad Bătrîncea, Vasile Bolea, Grigore Novac şi consilierul muncipal Ion Ceban. Aceştia le-au înmânat manifestanţilor unionişti Codul penal al Republicii Moldova şi Constituţia Republicii Moldova.

Ion Ceban i-a îndemnat pe manifestanţi să respecte poporul şi legislaţia Republicii Moldova, să nu cheme la lichidarea ţării şi să nu descurajeze cetăţenii moldoveni care cred în acest stat.

După o discuţie în contradictoriu de câteva minute, cele două părţi au convenit să se întâlnească într-o dezbatere civilizată la televiziune.

„Vrem dezbatere la televizor”, au scandat membrii organizaţiilor unioniste.

La rândul său, socialistul Ion Ceban a declarat că acceptă orice dezbatere televizată, dar să fie una civilizată. Mai mult, Ceban a propus ca astfel de dezbateri să se facă şi în oraşele din România, de exemplu la Iaşi, dar nu numai la Chişinău.

„Dar să ştiţi că dacă locuiţi aici, trebuie să respectaţi Constituţia Republicii Moldova”, le-a spus Ceban manifestanţilor unionişti.

Fluxul de știri
0