Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unioniştii: guvern comun în Moldova şi România şi pretenţii faţă de Germania

© privesc.euUnioniştii de la Chişinău la ambasada Germaniei
Unioniştii de la Chişinău la ambasada Germaniei - Sputnik Moldova
Abonare
Câteva zeci de oameni au mărşăluit duminică prin Chişinău în „tentativa” de a institui un guvern comun pentru Republica Moldova şi România. Manifestanţii au formulat pretenţii serioase faţă de Germania.

CHIŞINĂU, 8 noiembrie – Sputnik. Duminică la Chişinău s-a desfăşurat un marş al susţinătorilor unirii Republicii Moldova cu România. Cei câteva zeci de manifestanţi au trecum pe lângă ambasadele Germaniei, SUA şi României. Faţă de Germania unioniştii au formulat pretenţii mai speciale.

„Republica Moldova este o consecinţă a Pactului Ribentrop-Molotov. Germania este datoare să-şi ceară scuze în faţa poporului român. Este primul stat care trebuie să ne înţeleagă doleanţele”, a declarat unul dintre liderii manifestanţilor, Constantin Codreanu.

Manifestanţi au scandat în faţa ambasadei SUA că vor guvern comun pentru Republica Moldova şi România. De asemene, aceştia au scandat „România”, Unica salvare, România Mare”, „Trăiască şi-nflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.

Unii comentatori au condamnat gestul acestui grup de unionişti, "care nu au găsit un alt prilej de a cere unirea decât în contextul tragediei din clubul "Colectiv" de la Bucureşti, în care şi-au pierdut viaţa peste 40 de tineri, dintre care unii erau minori".

Fluxul de știri
0