Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fusu vrea să îmbunătăţească procedura de numire a managerilor din învăţământ

© Sputnik / Евгений ПанасенкоCorina Fusu Корина Фусу
Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educaţiei vrea să îmbunătăţească Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director şi director adjunct în instituţiile de învăţământ general.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Despre intenţia ministerului de a interveni în prevederile acestui document a anunţat marţi ministrul Educaţiei, Corina Fusu, în cadrul unei conferinţe de presă.

În scopul îmbunătăţirii regulamentului, instituţia va organiza, din 17 august curent, consultări publice, urmând să colecteze până la începutul anului de studii propuneri şi idei pentru îmbunătăţirea mecanismului de concurs.

школа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Societatea civilă respinge inovaţiile Corinei Fusu la Ministerul Educație

Corina Fusu a precizat că „Regulamentul a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 163 la data de 23 martie 2015”, şi potrivit ei „a fost timp suficient pentru a asigura implementarea acestuia, daca fostul ministru şi echipa sa şi-ar fi făcut datoria”. Dar, a subliniat Fusu, până la învestirea noului ministru, instrucţiunea tehnică cu privire la testarea candidaţilor în vederea obținerii certificatului de îndeplinire a standardului minim de competenţe profesionale și manageriale în sistemul educaţional, nu era aprobată”.

Ministrul a mai spus că „nu erau elaborate nici testele și nu a fost demarat nici un concurs”. Dânsa a atras atenţia şi asupra faptului că, potrivit Codului Educaţiei, în termen de cel mult 6 luni de la data încetării contractelor individuale de muncă, autorităţile competente trebuie să organizeze concursuri de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct, iar acelaşi act normativ stabileşte că aceste autorităţi sunt autorităţile publice locale.

În actualele condiţii, a fost creat un grup de lucru care trebuie să asigure îmbunătăţirea regulamentului respectiv. Acesta va examina, de asemenea, posibilitatea legală și tehnică de desfăşurare a concursului de către administraţia publică locală, care va include și testarea candidaţilor în vederea evaluării standardului minim de competenţe profesionale și manageriale în sistemul educaţional.

Fluxul de știri
0