Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Azi ar trebui să fie anunţat candidatul la funcţia de Prim-ministru

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern
Guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Din declaraţiile preşedintelui PDM, Marian Lupu, făcute la 27 noiembrie curent, ar rezulta că azi trebuie să devină cunoscut numele candidatului la funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. La 27 noiembrie curent, liderul PDM, Marian Lupu, a anunţat că cel târziu până la 10 decembrie va fi anunţat candidatul la funcţia de premier.

Tot el a declarat, în ziua în care au avut loc consultări cu Preşedintele Nicolae Timofti, că până la finele lunii decembrie curent ţara trebuie să aibă guvern.

Marian Lupu Мариан Лупу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lupu: acestea nu sunt negocieri, ci confruntări

La ora actuală încă nu a fost anunţat nici un eveniment la care ar putea fi discutată sau prezentată o eventuală candidatură la şefia Cabinetului de Miniştri.

Totodată, PDM a anunţat în repetate rânduri că este pregătit să preia iniţiativa de formare a noii guvernări şi să-şi asume cea mai mare parte a responsabilităţii pentru actul de guvernare.

„Suntem gata să preluăm iniţiativa de organizare a consultărilor şi negocierilor şi să ne asumăm responsabilitatea pentru guvernare în Republica Moldova. Cel târziu până la 10 decembrie, trebuie să venim cu propunerea către şeful statului privind candidatul la funcţia de prim-ministru. Acesta va trebui să aibă în spate sprijinul a cel puţin 51 de deputaţi”, a declarat Lupu la 27 noiembrie.

 

Fluxul de știri
0