Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Atenţie, colegul dumneavoastră de birou poate fi ofiţer de la SIS

© Sputnik / Miroslav RotariOfiter SIS СИБ
Ofiter SIS СИБ - Sputnik Moldova
Abonare
Colaboratorii Serviciului de Informaţii şi Securitate vor fi prezenţi, deja oficial, în toate instituţiile statului. Deşi au votat pentru decizia respectivă, mai mulţi miniştri au criticat dur această invenţie a serviciului secret al ţării.

CHIŞINĂU, 9 dec — Sputnik. Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a obţinut dreptul de a plasa ofiţerii săi în bază de contract oficial în toate instituţiile de stat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri la şedinţa Guvernului în exerciţiu.

Potrivit şefului SIS, Mihai Balan, SIS va promova ofiţerii săi în toate instituţiile statului. Aceştia vor trebui să aibă funcţii ce le vor asigura accesul la toate documentele, inclusiv la cele contabile.

Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
SIS: situaţia din Ucraina, pericol pentru securitatea energetică a RM

Fiecare ministru şi fiecare conducător de instituţie de stat va avea în preajma sa „câte un detaşat de la SIS", a explicat Mihai Balan.

Potrivit lui Balan, ofiţerii SIS detaşaţi în instituţiile de stat vor avea rolul „să sprijine instituţiile publice".

Şeful SIS a explicat că instituţia este interesată de lupta cu corupţia şi de controlul modului în care sunt gestionaţi banii oferiţi prin intermediul fondurilor europene.

Iniţiativa a fost criticată dur de unii miniştri, care s-au plâns că şi aşa nu au resurse pentru a angaja suficiente persoane calificate.

În opinia mai multor membri ai Guvernului, SIS, aşa sau altfel, are acces la toate informaţiile care prezintă interes pentru respectiva instituţie.

 

 

Fluxul de știri
0