Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: suntem foarte aproape de dizolvarea Parlamentului

© Sputnik / Мирослав РотарьДодон телемост
Додон телемост - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PSRM susţine că Moldova este foarte aproape de dizolvarea Parlamentului şi de declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat marţi după decizia Curţii Constituţionale (CC) că, Moldova se apropie tot mai mult de alegerile parlamentare anticipate.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: următorul premier va fi un kamikaze

„Suntem foarte aproape de dizolvarea Parlamentului şi de declanşarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Dodon, după ce magistraţii de la CC au stabilit că în cazul imposibilităţii formării Guvernului în termen de 3 luni, Parlamentul urmează să fie dizolvat chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui Nicolae Timofti. 

Curtea a răspuns astfel la sesizarea deputaților socialişti Igor Dodon, Corneliu Furculiță și Adrian Lebedinschi.

„Am lucrat mult ca aceste evenimente salvatoare pentru țară să se producă cât mai curând. Astfel, dacă premierul nu va fi ales până la sfârşitul lunii ianuarie, Parlament obligatoriu este dizolvat și sunt organizate alegeri parlamentare anticipate. Sper să se întâmple anume așa. Țara are nevoie de izbăvirea de guvernarea coruptă și oligarhică. Avem nevoie de o guvernare socială, statalistă, și ea va veni”, a scris pe pagina sa de socializare liderul socialiştilor.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Fluxul de știri
0