Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Judecătorii decid unde va întâmpina Vladimir Filat noul an: acasă sau în celulă

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria sectorului Buiucani va examina la 10 decembrie demersul procurilor cu privire la prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele lui Vladimir Filat.

CHIŞINĂU, 9 dec – Sputnik. Demersul procurorilor cu privire la prelungirea mandatului de arest pe numele ex-premierului Vladimir Filat va fi examinat joi, 10 decembrie, de Judecătoria sectorului Buiucani.

Procurorul interimar anticorupţie Adrian Popenco a declarat pentru Sputnik că organul de urmărire penală va solicita în instanţă prelungirea mandatului de arest preventiv cu încă 30 de zile.

Filat CNA Филат НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Despre retragerea imunităţii lui Filat şi arestarea lui ştiau doar două persoane

Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Termenul de arest preventiv aplicat ex-premierului expiră la data de 15 decembrie. Dacă instanţa va admite solicitarea procurorilor, acesta va continua să stea închis până la 14 ianuarie, 2016.

La 30 noiembrie, Filat a anunţat prin avocatul său că intră în greva foamei „în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13”. Pe parcursul grevei foamei, ex-premierul a solicitat să nu fie făcute publice informaţiile despre starea sa de sănătate.

La 15 octombrie 2015, Vladimir Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. Procurorul Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a solicitat plenului Parlamentului ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PLDM Vladimir Filat. Organul de urmărire penală îl acuză pe Filat de implicarea în fraudele financiare de la Banca de Economii a Moldovei.

Dacă va fi găsit vinovat, ex-premierul Republicii Moldova riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0