Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinăul nu știe că Ucraina și-a concentrat trupele la hotarul cu Moldova

© Sputnikкучурганы
кучурганы - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră a MAI al RM, nu există nici o informație cu privire la situaţia de pe segmentul transnistrean al hotarului cu Ucraina, deoarece acolo nu există puncte de trecere a frontierei subordonate Chișinăului.

CHIȘINĂU, 9 dec — Sputnik. Poliția de Frontieră a Moldovei nu poate comunica nimic despre situaţia de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, deoarece acolo nu există puncte de grăniceri ale Republicii Moldova, a comunicat miercuri pentru Sputnik serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Anterior, în mass-media a fost vehiculată informația că Kievul și-ar fi concentrat forțe armate la hotarul cu Transnistria. Președintele Ucrainei Piotr Poroșenko a declarat că au fost formate"unităţi armate care asigură securitatea din toate direcțiile potenţial periculoase, inclusiv dinspre Crimeea și a nerecunoscutei republici nistrene". Potrivit lui, anume aceste acțiuni explică sporirea numărului de militari și al noul val de mobilizare în Ucraina.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Politică
Serviciul de frontieră al Ucrainei vrea să amenajeze hotarul cu Transnistria

Potrivit reprezentantului serviciului de presă al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, în 2016 trebuie să intre în vigoare acordul semnat de Moldova și Ucraina cu privire la controlul comun al sectorului transnistrean de frontieră. Acordul a fost semnat în toamna anului 2015.

În iulie 2015, activiștii uniunii ucrainene "Sectorul de dreapta" (Pravîi Sector) au instalat un punct de control pe sectorul de frontieră dintre Ucraina şi Transnistria, în apropierea satului Timkovo din regiunea Odesa. Atunci, activiștii din organizația radicală și-au explicat acțiunile prin necesitatea "unui control public al hotarului cu Transnistria și contracararea contrabandei".

Fluxul de știri
0