Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serviciul de frontieră al Ucrainei vrea să amenajeze hotarul cu Transnistria

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Kievul și-a anunțat intenția de a construi un complex puternic de edificii de apărare la hotarul cu Rusia, proiectul a fost numit ” Barajul European”.

 

CHIȘINĂU 19 aug – Sputnik. Noul proiect privind amenajarea hotarului pe segmentul transnistrean a fost elaborat de Serviciul de Frontieră al Ucrainei, urmând să fie examinat de guvern, la fel și planul de amenajare a segmentului maritim, a declarat miercuri Vasilii Servatiuk, șef-adjunct al departament, transmite Sputnik cu trimitere la RIA Novosti.

Despre necesitatea amenajării hotarului cu Transnistria, dar și cu Federația Rusă, a declarat anterior Viktor Nazarenko, șeful Serviciului de Frontieră al Ucrainei. Kievul și-a anunțat intenția de a construi un complex modern de edificii de apărare la hotarul cu Rusia, acesta fiind numit ”Barajul European”.

”Potrivit indicaţiilor, a fost elaborat un proiect privind extinderea planului (amenajarea hotarului – red.) pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainean. Activităţile de coordonare au fost încheiate și a fost trimis pentru examinare guvernului un plan al măsurilor de primă importanță privind amenajarea sectorului maritim. Rugăm să fie susținuți”, a spus Servatiuk la ședința Cabinetului de Niniștri.

 

Fluxul de știri
0