Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum soluţionează statul problema şomajului în Moldova

job
job - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţii economici din ţară propun aproape 8 mii de locuri de muncă vacante pentru cei peste 22 de mii de şomeri din Moldova.

CHIŞINĂU, 8 dec – Sputnik. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 8 decembrie în evidenţă erau 7446 locuri de muncă vacante.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt expuse la Chişinău – peste 3 mii de oferte. Urmează municipiul Bălţi, raioanele Orhei, Ungheni, Cahul, Nisporeni şi Sângerei. 

Центр занятости населения в Ростове-на-Дону - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi moldoveni şomează şi câţi muncesc

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1847 locuri de muncă vacante. În jur de 500 de oferte sunt prezentate pentru specialiştii din domeniul sănătăţii, 400 de locuri de muncă – pentru inspectori de poliţie şi peste 300 de locuri – pentru specialiştii din domeniul financiar-economic. De asemenea, au fost prezentate 160 de oferte pentru educatori, învăţători, profesori şi metodişti.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional, mediu general și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 5600 locuri de muncă. Peste 2 mii de oferte sunt prezentate pentru specialiştii din industria textilă şi confecţii.

La începutul lunii noiembrie, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă erau înregistraţi peste 22 mii de şomeri.

Fluxul de știri
0