Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câţi moldoveni şomează şi câţi muncesc

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaЦентр занятости населения в Ростове-на-Дону
Центр занятости населения в Ростове-на-Дону - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în trimestrul trei al acestui an ponderea populaţiei ocupate a fost de 96,7%, iar ponderea şomerilor - 3,3%.

CHIŞINĂU, 7 dec – Sputnik. Populaţia economic activă în Moldova a constituit în trimestrul trei al acestui an peste 1,3 milioane de persoane, în creştere cu 2,2% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Ponderea populaţiei ocupate a fost de 96,7%, iar ponderea şomerilor — 3,3%. 

Городская ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Patru mii de şomeri, înregistraţi oficial în luna septembrie

Populaţia ocupată  este de 1,3 milioane de persoane, în creştere cu 2,3% faţă de trimestrul trei al anului trecut.  În sectorul agricol au activat 466,1 mii persoane, iat în activităţile non-agricole numărul persoanelor ocupate a fost de 839,1 mii.

Peste 76% din populaţie a fost ocupată în unităţi cu forma de proprietate privată, 23,9% — cu cea publică. 

Structura populaţiei ocupate după statutul profesional relevă că 62,2% sunt salariaţi. În sectorul informal au lucrat 16,3% din totalul persoanelor ocupate în economie, iar 37,8% au avut un loc de muncă informal. 

Numărul şomerilor a fost de 44,0 mii, fiind practic la nivelul anului precedent. Şomajul a afectat într-o proporţie mai mare bărbaţii – 60,7% din totalul numărului de şomeri, la fel şi persoanele din mediul urban – 68,7%.

 

 

Fluxul de știri
0