Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: cine ar putea deveni viitorul șef al statului

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Lupu Тимофти Лупу
Timofti Lupu Тимофти Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit cercetării sociologice, 6% din respondenți nu ar acorda încredere nici unuia din actualii politicieni moldoveni, Iar 9% nu au făcut o alegere.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Datele sondajului Institutului de Politici Publice, prezentate marți la Chişinău, au relevat că majoritatea cetățenilor văd în funcţia de președinte al Moldovei un politician de centru stânga.

Президент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Putin, preşedintele cel mai popular în Moldova

Potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, 25 la sută dintre respondenți ar susține candidatura liderului "Partidului nostru" Renato Usatîi în calitate de șef al statului. Președintele PSRM Igor Dodon și ex-ministrul educației Maia Sandu au acumulat câte 23%, iar fostul șef al Guvernului, Iurie Leancă, este susținut de 18% dintre cei chestionați. Andrei Năstase, activist al platformei "DA", este văzut ca președinte de 16% dintre respondenți, vicepreședintele PL, primarul de Chișinău Dorin Chirtoacă — de 8%, iar unchiul său, liderul PL Mihai Ghimpu, — de 5%.

Potrivit sondajului, 6% dintre respondenți consideră că nici unul dintre politicienii moldoveni nu poate ocupa postul de președinte al republicii, Iar 9% sunt încă indecişi.

Sondajul de opinie a fost realizat între 8 noiembrie-1 decembrie 2015, pe un eşantion de 1160 de persoane. Marja de eroare este de aproximativ 3%.

Mandatul actualului președinte al republicii Nicolae Timofti expiră în martie 2016.

Fluxul de știri
0