Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin, preşedintele cel mai popular în Moldova

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем
Президент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, preşedintele Rusiei Vladimir Putin se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetăţenilor Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 8 dec – Sputnik. Preşedintele rus Vladimir Putin se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetăţenilor moldoveni, potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice prezentat marţi la Chişinău de Institutul de Politici Publice.

Conform sondajului, la întrebarea câtă încredere aveţi în următoarele personalităţi politice, Vladimir Putin se situează pe primul loc. Aproape 65% din respondenţi afirmă că au încredere în preşedintele Rusiei. 

Putin este urmat în ratingul popularităţii în Moldova de preşedintele român Klaus Iohannis, cu 48%. Pe locul trei se află cancelarul german Angela Merkel. Aceasta este susţinută de 44% dintre respondenţi.

Действовать на упреждение - Путин об использовании ВВС РФ против ИГ в Сирии - Sputnik Moldova
Expert: Putin este un lider puternic și acest lucru îi atrage pe cetățenii RM

Următoarele locuri în topul încrederii îl ocupă preşedintele SUA Barak Obama – cu 32%, preşedintele Franţei Francois Hollande – cu 29%, premierul Marii Britanii David Cameron  - cu 22% şi preşedintele Ucrainei Petro Poroşenco – cu 14%.

Studiul a fost realizat de Centrul de Analiză şi Investigaţii Sociologice, Politologice şi Psihologice „Civis” în perioada 8 noiembrie – 1 decembrie, pe un eşantion de 1160 de persoane din 164 de localităţi ale ţării, cu excepţia regiunii din stânga Nistrului. Marja de eroare este de plus, minus 3 procente.

 

 

Fluxul de știri
0