Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Uniunea Vamală sau UE, vezi ce răspund cetăţenii Republicii Moldova

© Sputnikoameni люди
oameni люди - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, moldovenii optează pentru Uniunea Vamală şi consideră că aderarea la această structură va fi mai avantajoasă pentru ţară decât integrarea în UE.

CHIŞINĂU, 8 dec – Sputnik. Cetăţenii Republicii Moldova dau prioritate Uniunii Vamale şi consideră că aderarea la această structură va aduce mai multe avantaje ţării, decât integrarea în Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, prezentat marţi la Chişinău de Institutul de Politici Publice.

Respondenţii au fost întrebaţi cum vor vota dacă duminica viitoare va avea loc un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la UE şi Uniunea Vamală. Astfel, pentru aderarea la UE ar vota 45%, iar pentru Uniunea Vamală – 48%. Împotriva integrării în UE au pledat 33%, iar contra aderării la Uniunea Vamală – 30%.

Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii nu vor în NATO şi pledează pentru neutralitate

De asemenea, respondenţii cred că aderarea la Uniunea Vamală va aduce mai multe avantaje decât aderarea la UE. Conform sondajului, 51% din cei intervievaţi susţin că statutul de membru al Moldovei în Uniunea Vamală va aduce avantaje ţării. În ceea ce priveşte UE, 48% dintre respondenţi afirmă că ţara va avea avantaje.

Puşi să aleagă între aderarea la UE şi Uniunea Vamală, 39% din respondenţi au susţinut aderarea la UE, iar integrarea în Uniunea Vamală – 42%.

Studiul a fost realizat de Centrul de Analiză şi Investigaţii Sociologice, Politologice şi Psihologice „Civis” în perioada 8 noiembrie – 1 decembrie, pe un eşantion de 1160 de persoane din 164 de localităţi ale ţării, cu excepţia regiunii din stânga Nistrului. Marja de eroare este de plus, minus 3 procente.

Fluxul de știri
0