Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii nu vor în NATO şi pledează pentru neutralitate

© Sputnik / Мирослав РотарьФлаг Республики Молдова drapel
Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, 52 de procente din respondenţi susţin că cea mai bună soluţie pentru asigurarea securităţii ţării este păstrarea statutului de neutralitate.

CHIŞINĂU, 8 dec – Sputnik. Moldovenii nu susţin ideea aderării ţării la NATO şi pledează plenar pentru păstrarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova.

Potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, prezentat marţi la Chişinău de Institutul de Politici Publice, 52 de procente din respondenţi susţin că cea mai bună soluţie pentru asigurarea securităţii ţării este păstrarea statutului de neutralitate, iar 19%  -  susţin că securitatea poate fi asigurată prin aderarea la NATO. 

Валерий Осталеп - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ostalep: reacţia societăţii va fi foarte dură, dacă va fi anulată neutralitatea

Alte 11 procente, cred că aderarea Moldovei la Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), de asemenea, va contribui la asigurarea securităţii Republicii Moldova.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord nu este populară în Republica Moldova. Întrebaţi cum ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Moldovei la NATO, 47% au răspuns că ar vota contra, 19% — pentru, iar 9% — au declarat că nu vor participa. În acelaşi timp, 18% din respondenţi afirmă că nu sunt decişi, iar 7% — nu ştiu.

Studiul a fost realizat de Centrul de Analiză şi Investigaţii Sociologice, Politologice şi Psihologice „Civis” în perioada 8 noiembrie – 1 decembrie, pe un eşantion de 1160 de persoane din 164 de localităţi ale ţării, cu excepţia regiunii din stânga Nistrului. Marja de eroare este de plus, minus 3 procente.

Fluxul de știri
0