Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iarna calendaristică a început în Moldova cu un fenomen rar

© Sputnik / Родион ПрокаTimp
Timp - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a înregistrat în prima săptămână a lunii decembrie un fenomen care se întâmplă în ţara noastră o dată la 3-4 ani.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Prima săptămână a lumii decembrie, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de stat, a fost mult mai caldă decât de obicei.

Temperatura medie a aerului, de la 30 noiembrie până la 6 decembrie, a constituit +2,5; +3,2 grade Celsius. Indicatorul normal pentru această perioadă ar fi însă de 0 grade. Astfel, temperatura înregistrată a depășit datele obișnuite cu 2,2-3,7 grade.

Солнце в ореоле. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Meteorologii au înregistrat în Moldova un fenomen rar pentru luna noiembrie

Potrivit meteorologilor, un astfel de fenomen se înregistrează în Moldova în medie o dată la 3-4 ani.

În general, săptămâna trecută aerul s-a încălzit până la +12grade la Dubăsari, Corneşti, Bravicea, Bălțata, Leova, Comrat. Cea mai joasă temperatură a fost înregistrată la Râbnița și Ceadâr-Lunga, unde mercurul din termometre a coborât până la —5 grade.

Pe parcursul acestei săptămâni, meteorologii prognozează noaptea de la 0 la —5 grade, iar ziua — de la +1 până la +9 grade.

Fluxul de știri
0