Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii au înregistrat în Moldova un fenomen rar pentru luna noiembrie

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaСолнце в ореоле.
Солнце в ореоле. - Sputnik Moldova
Abonare
A doua săptămână a lunii noiembrie s-a dovedit a fi atât de caldă în Moldova, încât în decurs de două zile au fost doborâte recordurile de temperatură, iar în perioada de la 9 la 15 noiembrie norma a fost depășită cu mai mult de cinci grade.

 

CHIȘINĂU, 16 noi – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a calculat că temperatura medie a aerului pe săptămână a depășit norma cu tocmai 5,5 – 6,5 grade Celsius. Mai mult decât atât, de la 9 noiembrie, ea nu a coborât niciodată mai jos de temperatura obișnuită pentru această perioadă a anului.

Acest fenomen, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, se înregistrează în republică o dată la 10 – 20 de ani. Indicatori apropiați au fost înregistrați în 2010, dar atunci vremea a fost totuși ceva mai rece.

De data aceasta, temperaturi maxime au fost înregistrate la Cahul și Ceadâr–Lunga, unde aerul s-a încălzit până la +21 de grade Celsius. La mijlocul lui noiembrie, acest fenomen se înregistrează în Moldova o dată la 15 ani.

Temperatura minimală a aerului, mai obișnuită pentru această perioadă a anului, a fost înregistrată la Bălți. Săptămâna trecută, acolo termometrul a arătat —1 grad.

În ansamblu, săptămâna trecută recordurile de temperatură au fost înregistrate de două ori – la 11 și la 12 noiembrie.

 

Fluxul de știri
0