Succes istoric obţinut de extrema dreaptă franceză

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaФранцузский политик Мари Ле Пен
Французский политик Мари Ле Пен - Sputnik Moldova
Abonare
Frontul Naţional condus de Marine Le Pen a înregistrat un scor record la alegerile de duminică. Potrivit primelor estimări, formaţiunea a obţinut la nivel naţional între 27,2% și 30,8% din voturi, devansând atât opoziția de dreapta, cât şi stânga aflată la putere.

CHIŞINĂU, 7 dec – Sputnik. În primul tur al alegerilor regionale desfășurate duminică în Franța, Frontul Național (FN), formațiune de extremă dreapta, s-a clasat pe primul loc în cel puţin şase regiuni din cele treisprezece.

Potrivit sondajelor de la ieșirea de la urne, FN a acumulat între 27,2% și 30,8%, devansând opoziţia de dreapta, dar şi socialiştii aflaţi la putere. Astfel, republicanii ar obține circa 27% din voturi, iar socialiștii aproape 23%.

Portrait of President Bashar al-Assad on the Bank of Syria building in Damascus. - Sputnik Moldova
Marine Le Pen: nu există alternativă pentru Bashar al-Assad

Propulsarea FN pe primul loc în alegerile regionale de duminică are la bază politica promovată de Franța în problema refugiaților, dar și recentele atentate teroriste din Paris.

„Avem vocația de a realiza unitatea națională de care țara are nevoie”, a afirmat Marine Le Pen la aflarea primelor rezultate, potrivit AGERPRES.

La rândul său, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, liderul opoziției de dreapta, a exclus duminică seară orice alianță cu stânga în turul al doilea al regionalelor, de la 13 decembrie, pentru a se opune extremei dreapta.

Fluxul de știri
0