Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mass-media: savanții au descoperit în carnea de găină un nou virus letal

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaКуриное мясо. Архивное фото.
Куриное мясо. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Abonare
Mutantul genetic MRC-1 depistat de savanți în carnea de găină poate provoca o pneumonie foarte gravă la om și o intoxicație cu consecinţe letale, afirmă mass-media britanică.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Noul virus mortal, care provoacă o pneumonie foarte gravă, a fost depistat de savanții europeni, transmit luni mediile de informare din Marea Britanie. Acesta este rezistent la toate metodele cunoscute de tratament, scrie publicația The Sun.

Situația este agravată și de faptul că în Danemarca a fost spitalizat deja un bărbat cu simptome ale "noii pneumonii". În cadrul unor analizele standard, medicii au descoperit la pacient un virus care conține gena mutant MCR-1.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Consecinţele răcirii vremii: virozele pun stăpânire pe capitală

Savanții danezi au început deja să caute metode de tratare a noii boli. Pentru asta, consideră ei, ar putea fi necesară aplicarea unui întreg coctail  de preparate.

În pofida datelor îngrijorătoare din mass-media britanice, trebuie subliniat că deocamdată informația despre "noua pneumonie" sau așa cum au numit-o jurnaliştii occidentali, "SIDA păsărească", sunt insuficiente.

Nu există date suficiente pentru a face afirmaţii despre un atac al noului virus asupra lumii. Nu se știe exact nici originea noului virus-mutant. S-ar putea ca virusul însuși și informația despre acesta să fie doar o latură a războiului economic, subliniază aceeași The Sun.

Fluxul de știri
0