Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operaţiune specială şi secretă de salvare a moldovenilor capturaţi de talibani

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaСпецоперация в ущелье реки Басс, OPERAŢIUNE SPECIALĂ
Спецоперация в ущелье реки Басс, OPERAŢIUNE SPECIALĂ - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile moldovene pun la cale o operaţiune specială de eliberare a moldovenilor luaţi ostatici de talibani în Afganistan. Informaţia despre această operaţiune este secretă. Orice dezvăluire a detaliilor ar putea să pună în pericol viaţa cetăţenilor moldoveni capturaţi, dar şi reuşita operaţiunii.

CHIŞINĂU, 5 noiembrie – Sputnik. Situația cetățenilor moldoveni, luați ostatici de talibani, a fost discutată în cadrul unei noi ședințe de lucru la Guvern. Despre aceasta a informat serviciul de presă al Guvernului.

Sursa notează că premierul interimar Gheorghe Brega i-a convocat pe miniștrii în exercițiu al Afacerilor Interne, Oleg Balan, și al Apărării, Anatol Șalaru, pe directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, dar și pe secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Anatol Vangheli.

Demnitarii au făcut un schimb de informații despre evoluția situației moldovenilor care au fost luați ostatici în Afganistan.

Вертолет Ми-17-1В - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine va salva moldovenii răpiţi de talibani în Afganistan

Gheorghe Brega a fost asigurat că „se întreprind toate acțiunile permise de legislație pentru ca cetățenii moldoveni să fie aduși acasă cât mai rapid și în maximă siguranță”, iar „reprezentanții celulei de criză de la MAEIE sunt în contact direct cu factorii de decizie din alte state pentru soluționarea acestui caz”.

Este de remarcat faptul că participanții la ședință au subliniat importanţa caracterului secret al operaţiunii de eliberare a concetăţenilor noştri din captivitatea talibanilor.

Iar „dezvăluirea în public a detaliilor despre acțiunile întreprinse pentru eliberarea moldovenilor ar putea fi în detrimentul ostaticilor”, a notează serviciul de presă al Guvernului.

Sursa aminteşte că elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V a fost capturat în Afganistan pe 24 noiembrie a.c., după ce a efectuat o aterizare de urgenţă. La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Elicopterul nu făcea parte din misiunea ONU în Afganistan.

 

Fluxul de știri
0