Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spun autorităţile afgane despre eliberarea moldovenilor capturaţi de talibani

© Sputnik / Евгений Пахомов / Accesați arhiva multimediaПротивостояние радикальных исламистов и сил правопорядка в Исламабаде, islamişti, taliban
Противостояние радикальных исламистов и сил правопорядка в Исламабаде, islamişti, taliban - Sputnik Moldova
Abonare
Şefa diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman, a primit asigurări de la prerezentantul Afganistanului că se fac eforturi pentru eliberarea moldovenilor capturaţi de talibani în această ţară.

CHIŞINĂU, 5 noiembrie – Sputnik. Autorităţile afgane au oferit asigurări că întreprind acţiunile necesare în vederea soluţionării cazului cetăţenilor moldoveni care au fost capturaţi de trupele de insurgenţi în Afganistan.

Вертолет Ми-17-1В - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine va salva moldovenii răpiţi de talibani în Afganistan

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, asigurări în acest sens au fost date de șeful delegației Afganistanului, care a avut o discuţie la Belgrad cu ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman.

„Autoritățile afgane au oferit asigurări că întreprind acțiunile necesare în vederea soluționării cazului cetățenilor moldoveni capturați în urma incidentului cu elicopterul unei companii private moldovenești în Afganistan”, a menţionat serviciul de presă al MAEIE.

Potrivit sursei oficiale, discuţia a avut loc „în marja celei de-a 22-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se desfăşoară, în perioada 3-4 decembrie, la Belgrad, Serbia”.

 

Fluxul de știri
0