Doi poliţişti de frontieră români erau „informatori” ai contrabandiştilor

© Sputnik / Г. Бибик / Accesați arhiva multimediaПОГРАНИЧНИКИ СОБАКА ОХРАНА ГРАНИЦА
ПОГРАНИЧНИКИ СОБАКА ОХРАНА ГРАНИЦА - Sputnik Moldova
Abonare
Infractorii care au introdus cantităţi importante de ţigări de contrabandă pe teritoriul României erau ajutaţi de doi agenţi din cadrul Poliţiei de Frontieră Botoşani.

CHIŞINĂU, 20 nov – Sputnik. Doi agenţi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi din judeţul Botoşani le furnizau traficanţilor informaţii cu privire la modul de patrulare pe segmentele unde acţionau aceştia, a comunicat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Joi, în orașul Botoșani din România au avut loc 39 de percheziții care au vizat contrabanda cu articole din tutun din Moldova și Ucraina.
Potrivit DIICOT, este vorba de şase grupuri infracționale care pe parcursul a zece luni au introdus ilegal pe teritoriul României aproximativ 350 de mii de pachete de țigări. Controalele au vizat în total 34 de suspecți, dintre care 15 au fost reţinuţi.

Беспилотник. - Sputnik Moldova
O escadrilă de drone aducea în România tutun de contrabandă din Moldova

Potrivit anchetei, infractorii treceau țigările peste frontieră cu ajutorul dronelor, după care vindeau marfa pe piața neagră.

Ţigările de contrabandă erau introduse în România de pe teritoriul ucrainean prin zona de frontieră adiacentă localităţilor Bajura — Darabani, iar de pe cel moldovenesc — prin zona de frontieră adiacentă localităţilor Păltiniş — Horodiştea, Rediu — Rădăuţi Prut — Miorcani, Cotu Miculinţi — Crasnaleuca, Mitoc şi Liveni — Manoleasa Prut.

Autoritățile române au estimat că suma prejudiciului rezultat din activitatea acestor formațiuni infracționale se ridică la aproximativ un milion de dolari.

Fluxul de știri
0