Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Transporturilor va construi drum de centură la Vulcănești

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГрузовой транспорт
Грузовой транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Totodată, după cum a precizat instituţia de resort, reparaţia drumurilor avariate din oraș nu este prevăzută.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Drumul de centură la Vulcănești va fi construit până în 2018 și atunci mașinile de mare tonaj nu vor mai trece prin oraș, a declarat marți pentru Sputnik Moldova Andrei Cuculescu, director al Departamentului dezvoltării drumurilor de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

drum дорога - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste o mie de kilometri de drumurile vor fi reparate în Moldova

Potrivit lui, departamentul pregătește pachetul de documente pentru a anunța un concurs pentru construcția acestei magistrale și a încă unui sector de drum din preajma satului Bahmut, raionul Călărași. ”Pentru aceste două proiecte a fost alocat un grant de 15 milioane de lei”, a spus Cuculescu.

Anterior, primarul de Vulcănești, Victor Petrioglo, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că dacă în timpul apropiat nu vor fi reparate câteva drumuri din Vulcănești, atunci orașul va rămâne fără căi de acces.

Potrivit acestuia, zilnic pe străzile Lenin și Jukovski trec mai mult de 100 de camioane. Ele transportă nisip, materiale de construcții, grâu.

"Drumul care traversează orașul este unul de importanță națională. Banii pentru reparația lui trebuie să fie alocați de puterea centrală. Dar aceasta tace”, a spus Petrioglo.

El a mai adăugat că va expedia marți o scrisoare oficială pe numele prim-ministrului Moldovei, Valeriu Streleț, cu rugămintea de a lua cunoștință de situație şi a da indicaţiile de rigoare Ministerului Transportului pentru a fi soluţionată problemei reparației drumului.

 

 

Fluxul de știri
0