Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău, au apărut primele terminale poștale care activează 24/24 ore

© Sputnik / Евгений ПанасенкоPoşta Moldovei
Poşta Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
La Chișinău au fost create două terminale poștale unde coletele vor putea fi ridicate în orice zi și la orice oră. Acest serviciu este disponibil de la 4 decembrie și a fost pus la dispoziție de către IS „Poșta Moldovei”.

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Vineri, întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei" a lansat oficial un nou tip de servicii — Post-Terminale —, unde coletele poștale vor putea fi ridicate la orice oră din zi sau noapte, 7 zile pe săptămână.

„Acest lucru va permite evitarea cozilor și va oferi posibilitatea de a primi coletele poștale în orice zi și la orice oră. Este vorba nu numai de coletele sosite de peste hotare, ci și de cele din interiorul țării", a spus Sergiu Nastas, șeful ÎS „Poșta Moldovei".

Poşta Moldovei - Sputnik Moldova
Societate
Poşta Moldovei este pregătită pentru o sarcină mai mare din 1 septembrie

Potrivit acestuia, în capitală au fost deschise la ora actuală două terminale de acest tip: unul pe bulevardul Dacia, iar al doilea la Gară.

„În viitorul apropiat, este planificată înființarea a încă trei terminale care vor fi instalate în alte zone din capitală. „Poșta Moldovei" intenționează să extindă acest serviciu făcându-l accesibil la Bălți și în alte regiuni", a adăugat Nastas.

El a explicat că primirea coletelor prin intermediul terminalelor poștale se bucură de o mare popularitate.

Pentru a putea beneficia de acest fel de servicii, este necesar să fie indicată adresa terminalului la care dorești să primești coletul. Astfel, curierul îl aduce anume acolo. După care adresatul este anunțat prin SMS că își poate primi coletul în decurs de trei zile. Cu 24 de ore înainte de expirarea acestui termen, prin telefon vine o a doua înștiințare care avertizează că pachetul trebuie ridicat în 24 de ore. Dacă acest lucru nu se întâmplă, coletul este întors la centrul de distribuire.

Pentru realizarea proiectului au fost necesari circa 400 de lei.

Fluxul de știri
0