Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poşta Moldovei este pregătită pentru o sarcină mai mare din 1 septembrie

© Poşta.mdPoşta Moldovei
Poşta Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Poştei Moldovei se arată onorată de faptul că din 1 septembrie va deservi mai mulţi cetăţeni.

CHIŞINĂU, 24 aug – Sputnik. Poşta Moldovei este pregătită să înceapă din 1 septembrie achitarea plăţilor sociale către cetăţeni, preluând astfel obligaţiunile respective de la Banca de Economii şi de la Banca Socială. Conducerea întreprinderii de stat a dat asigurări că asta nu va fi o povară pentru Poştă, ci o onoare.

пожилые люди - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pensiile şi alte alocaţii sociale vor fi achitate la „Poşta Moldovei”

Potrivit conducerii Poştei Moldovei, noile operaţiuni pe care urmează să le realizeze întreprinderea vor fi cu doar aproximativ 15 la sută mai multe decât presupune activitatea de până la ora actuală. Până acum, întreprinderea a efectuat plăţi sociale de circa 9 miliarde de lei anual.

Totodată, au fost luate mai multe măsuri în vederea asigurării unei deserviri de calitate şi fără cozi la ghişee, inclusiv modificarea orarului de lucru al operatorilor (în unele oficii, aceştia vor lucra şi în timpul pauzei de masă şi chiar mai multe ore decât până acum), vor fi deschise ghişee suplimentare, noi sedii şi agenţii în Chişinău şi Bălţi. De asemenea, a fost creat „aşa numitul „Coş de facturi”, a fost redus timpul de procesare a tranzacţiilor de plăţi şi a fost introdus serviciul „factura mobilă”.

Un alt anunţ făcut de Poştei Moldovei se referă la faptul că întreprinderea va prelua unii angajaţi de la BEM şi Banca Socială.

Încă o noutate anunţată de conducerea întreprinderii este că Poşta Moldovei va elibera carduri bancare în cooperare cu o bancă comercială, iar doritorii de a avea un card bancar vor putea să şi-l perfecteze la poştă, în aceleaşi condiţii ca la bănci.

Fluxul de știri
0