Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul director BEM, reţinut pentru 72 de ore

© Sputnik / Rodion ProcaCNA НАЦ
CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Grigore Gacichevici, fostul director al Băncii de Economii a Moldovei, a fost reţinut marţi pentru 72 de ore în cadrul unui dosar penal de încălcare a regulilor creditării.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Fostul director al Băncii de Economii a Moldovei (BEM), Grigore Gacichevici, a fost reţinut marţi de ofiţerii anticorupţie pentru 72 de ore. Gacichevici a fost încătuşat chiar în sala de şedinţe a Judecătoriei Buiucani şi transportat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). 

Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Viorel Chetraru: CNA acordă asistenţă procuraturii în dosarul BEM

Şeful direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat că fostul director BEM este reţinut în cadrul unui dosar penal de încălcare a regulilor de creditare. 

 „Gacichevici este reţinut în calitate de bănuit în cadrul unui dosar penal pentru încălcarea regulilor de creditare. Se examinează creditarea cu încălcarea regulilor a trei agenţi economici în sumă 260 milioane de lei. Este un alt dosar penal”, a declarat Zumbreanu. 

Procurorii vor decide dacă vor cere în instanţă mandat de arest pe numele lui Gacichevici. În cadrul acestui dosar vor fi audiate şi alte persoane implicate în creditarea ilegală. 

Fluxul de știri
0