Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Judecata amână decizia cu privire la fostul director BEM

© Sputnik / Andrei Starostin / Accesați arhiva multimediajustice, суд
justice, суд - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Buiucani a amânat pentru vineri, ora 12.00, luarea unei decizii cu privire la demersul procurorilor prin care cer aplicarea mandatului de arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele lui Grigore Gacikevici.

CHIŞINĂU, 3 dec – Sputnik. Judecătoria Buiucani a amânat pentru vineri luarea unei decizii cu privire la demersul procurorilor prin care cer aplicarea mandatului de arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele lui Grigore Gacikevici, fost preşedinte al Băncii de Economii a Moldovei (BEM).

Fostul director al Băncii de Economii a Moldovei (BEM), Grigore Gacichevici, a fost reţinut marţi de ofiţerii anticorupţie pentru 72 de ore. Gacichevici a fost încătuşat chiar în sala de şedinţe a Judecătoriei Buiucani şi transportat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). 

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fostul director BEM, reţinut pentru 72 de ore

Apărarea lui Gacichevici a declarat că solicitarea procurorilor este neîntemeiată, deoarece clientul său s-a prezentat întotdeauna la şedinţele de judecată, cu excepţia cazurilor când a fost internat în spital.

„Starea sănătăţii domnului Gacichevici nu este bună. El a fost externat la 1 decembrie din Spitalul Oncologic şi tot atunci a fost reţinut. Diagnosticul său nu-i permite să stea în izolator”, a declarat avocatul.

Demersul privind eliberarea mandatului de arest în privinţa lui Grigore Gacikevici este examinat de judecătorul Victor Răţoi.

Şeful direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat că fostul director BEM este reţinut în cadrul unui dosar penal de încălcare a regulilor de creditare.

„Gacichevici este reţinut în calitate de bănuit în cadrul unui dosar penal pentru încălcarea regulilor de creditare. Se examinează creditarea cu încălcarea regulilor a trei agenţi economici în sumă 260 milioane de lei. Este un alt dosar penal”, a declarat Zumbreanu.

În cadrul acestui dosar vor fi audiate şi alte persoane implicate în creditarea ilegală.

Fluxul de știri
0