Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Triboi: nu vom rămâne fără gazul rusesc

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaДожимная насосная газостанция
Дожимная насосная газостанция - Sputnik Moldova
Abonare
Viceministrul interimar al economiei, Valeriu Triboi, a declarat că Moldova va prelungi contractul cu ”Gazprom”, în timp de o săptămână sau două.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Moldova va prelungi contractul cu ”Gazprom” în cel mai apropiat timp, a declarat joi în Parlament viceministrul interimar al economiei, Valeriu Triboi.

”Contractul cu ”Gazprom” va fi prelungit într-o săptămână-două. Toți cetățenii vor avea energie electrică și gaz”, a declarat Triboi.

Gazprom - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Gazprom a ieftinit gazul livrat în Moldova

Contractul de livrare a gazului rusesc pentru Moldova este prelungit anual. Acordul actual expiră la 31 decembrie. Anul trecut, ”Gazprom” și ”Moldovagaz” au semnat acordul la 11 noiembrie.

Din anul 2008, prețul gazului livrat de ”Gazprom” pentru ”Moldovagaz” este stabilit trimestrial după o formulă ce ia în calcul modificarea prețului la motorină și păcură. În primului trimestru al anului 2015, prețul contractual al gazului rusesc livrat Moldovei a fost de 310,96 dolari SUA pentru o mie de metri cubi, ceea ce este cu 55,39 de dolari mai puțin comparativ cu indicatorii similari din aceeași perioadă a lui 2014. În trimestrul doi, prețul a fost de 252,5 dolari pentru o mie de metri cubi, iar în trimestrul trei – de 204 dolari.

Anterior, Triboi a declarat că ”prețul la gazul rusesc acum este foarte avantajos pentru Moldova”.

Fluxul de știri
0