Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM va renunţa la discuţiile cu PD şi PL

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
PLDM se va întruni pentru a treia oară în ultimele săptămâni în şedinţa Consiliului Politic Naţional pentru a decide dacă va participa sau nu în continuare la discuţiile cu privire la crearea unei coaliţii de guvernare cu PD, PL şi grupul Leancă.

CHIŞINĂU, 3 dec – Sputnik. Liberal – democratul Valeriu Streleţ a declarat joi că PLDM se va întruni din nou în şedinţa Consiliului Politic Naţional pentru a decide dacă va participa sau nu în continuare la discuţiile cu privire la crearea unei coaliţii de guvernare cu PD, PL şi grupul Leancă. 

„Vom convoca încă o dată Consiliul Politic Naţional şi vom lua decizia dacă să continuăm discuţiile sau să declarăm că nu mai participăm la aceste discuţii”, a declarat Streleţ după a doua rundă de negocieri cu PD, PL şi grupul Leancă cu privire la crearea unei noi alianţe. 

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu participă la negocierile cu PD

Streleţ s-a plâns că pe parcursul celor două şedinţe de discuţii nu s-a ajuns la nici o înţelegere cu privire la pre-condiţiile PLDM şi anume guvern neafiliat politic şi instituţii scoase de sub influenţa politicului.  

„Până în acest moment nu au fost atinse rezultate. Nu avem o înţelegere din partea PD şi PL cu privire la prim-ministrul neafiliat politic. Ei solicită să fie acceptate şi alte variante. Varianta zero, că nimeni nu pretinde să aibă vreo funcţie supremă în stat, de asemenea, nu s-a ajuns la o înţelegere”, a declarat Streleţ.

Dacă până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou Guvern, Parlamentul Republicii Moldova va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constituţională a statuat că, imposibilitatea formării Guvernului în termen de 3 luni conduce la dizolvarea Parlamentului chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi.

 

 

 

Fluxul de știri
0