Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gheorghe Brega: presa din România s-a grăbit să ne facă o plăcere

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGheorghe Brega Георге Брега
Gheorghe Brega Георге Брега - Sputnik Moldova
Abonare
România a condiţionat acordarea împrumutului de 150 milioane de euro promis Moldovei de crearea unei noi coaliţii de guvernare la Chişinău, cu participarea PD, PLDM, PL şi grupului Leancă.

CHIŞINĂU, 3 dec – Sputnik. Premierul interimar Gheorghe Brega a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, că România nu va aloca Moldovei împrumutul promis de 150 de milioane de euro, dacă nu va întruni o condiţie. Oficialităţile de la Bucureşti au anunţat că vor da Moldovei împrumutul promis doar dacă va fi creată o alianţă între partidele pro-europene, adică PD, PLDM, PL şi grupul Leancă. 

Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Politică
Decizie neaşteptată la Bucureşti: Iohannis nu vrea să dea bani pentru Moldova

„Dacă nu o să fie constituit un Guvern pro-democratic şi pro-reforme, România nu ne va da împrumutul de 150 milioane de euro promis”, a declarat premierul interimar.

Brega a mai precizat că presa din România „s-a grăbit să ne facă o plăcere” şi a scris miercuri că preşedintele României ar fi promulgat împrumutul de 150 de milioane de euro pentru Moldova.

„Este vorba despre sumele care sunt din cele 100 de milioane de euro ajutor financiar nerambursabil semnat în 2010 şi se referă la banii necesari pentru finalizarea reparaţiei Parlamentului”, a declarat premierul interimar.

Fluxul de știri
0