Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bugetul de stat fără 8 milioane de lei din cauza pulpelor de găină

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaПтицефабрика "Рефтинская" в Свердловской области
Птицефабрика Рефтинская в Свердловской области - Sputnik Moldova
Abonare
Un antreprenor a fost reţinut de oamenii legii pentru evaziune fiscală şi prejudicierea bugetului de stat în valoare de 7,6 milioane de lei.

CHIŞINĂU, 3 dec – Sputnik. Un bărbat de 42 de ani din municipiul Chişinău a fost reţinut de poliţie pentru 72 de ore pentru evaziune fiscală. Acesta este proprietarul unei societăţi comerciale care importă produse din carne congelată de pasăre, bovine și porcine din Ucraina. 

Пенсионер - Sputnik Moldova
Îngrijorător: o "gaură neagră" s-a format în bugetul Republicii Moldova

Oamenii legii îl bănuiesc pe proprietar că timp de un an s-a eschivat de la plata impozitelor, prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 7,6 milioane de lei.

Angajații Serviciului investigare a fraudelor economice au  depistat și ridicat de la sediile și depozitele întreprinderii acte de evidență contabilă care confirmă ilegalitatea tranzacțiilor efectuate și însușirea mijloacelor bănești, ștampile ale unor instituții de stat, înscrisuri ce țin de livrarea mărfurilor în numerar și documente de import.

Persoanele culpabile de evaziune fiscală riscă amendă în mărime de la 60 mii la 100 mii de lei sau închisoare de până la 6 ani.


Fluxul de știri
0