Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrijorător: o "gaură neagră" s-a format în bugetul Republicii Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit primarului Chirtoacă, încasările la bugetul de stat scad dramatic. „Scad şi încasările la vamă, precum şi cele generate de alte entităţi ale Guvernului”, a declarat edilul.

CHIŞINĂU, 30 noiembrie – Sputnik. Republica Moldova are probleme serioase legate de onorarea obligaţiunilor bugetare. Despre aceasta a vorbit luni primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, încasările la bugetul de stat scad dramatic. „Scad şi încasările la vamă, precum şi cele generate de alte entităţi ale Guvernului”, a declarat edilul.

Anatol Arapu - Sputnik Moldova
Arapu se teme să vorbească public despre catastrofa economică din Moldova

Chirtoacă a subliniat că masa financiară în sistemul financiar devine din ce în ce mai mică. Printre cauzele principale ale acestei situaţii dânsul a remarcat faptul că „au fost prevăzute injecţii din part FMI, iar mai recent — a României. Lucrurile au fost umflate de la bun început”.

În opinia lui, statul nostru face o mare greşeală, din cauza că se bazează pe donaţiile externe.

„Guvernarea s-a obişnuit să trăiască nu cât îl ţine buzunarul, ci mizând pe donatorii externi. Astfel, în buget s-a format o mare gaură neagră”, a mai spus Chirtoacă.

„Cel puţ din 2009, a devenit o regulă ca în buget să fie prevăzute cheltuieli curente acoperite de partenerii externi. Noi aşa ceva nu facem la Chişinău. Iar când partenerii externi nu au dat în acest an banii, ne-am pomenit cu o mare gaură în buget”, a menţionat Chirtoacă.

 

Fluxul de știri
0