Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţist din Briceni, reţinut pentru mită de 450 de dolari

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Abonare
Un poliţist din Briceni riscă până la 10 ani de puşcărie. Acesta a cerut de la un cetăţean 450 de dolari ca să nu-l tragă la răspundere penală.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Briceni a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit de corupere pasivă şi se va afla în custodia CNA pentru 72 de ore.

Potrivit denunţătorului, anchetatorul ar fi pretins de la el 450 de dolari ca să nu-l tragă la răspundere penală pentru comiterea unei escrocherii. Reţinerea a avut loc în flagrant după transmiterea banilor.

Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 120 de mii la 16 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Ofiţerii CNA şi procurorii au fost sprijiniţi de reprezentanţii Direcţiei protecţie internă şi anticorupţie a Ministerului Afacerilor Interne. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

 

 

Fluxul de știri
0