Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gurin către Ghimpu: uşile procuraturii sunt deschise

© SputnikCorneliu Gurin Procurorul General al RM
Corneliu Gurin Procurorul General al RM - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul organizează o şedinţă specială în cadrul căreia sunt audiaţi procurorul general, şefii de la CNA şi SIS, guvernatorul BNM şi ministrul Finanţelor cu privire la fraudele din sistemul bancar.

CHIŞINĂU, 2 dec – Sputnik. Liderul PL, Mihai Ghimpu, i-a solicitat miercuri în cadrul audierilor parlamentare procurorului general Corneliu Gurin să spună cine este „naşul” fraudelor bancare.

Parlamentul Republicii Moldova organizează miercuri o şedinţă specială în cadrul căreia sunt audiaţi procurorul general, şefii de la CNA şi SIS, guvernatorul BNM şi ministrul Finanţelor cu privire la fraudele din sistemul financiar-bancar din Moldova.

Ghimpu i-a solicitat directorului CNA, Viorel Chetraru, să spună cine stă în spatele fraudelor bancare de la cele trei bănci şi dacă această schemă mai este aplicată şi astăzi la alte bănci.

„Aţi solicitat ca şedinţa Parlamentului să fie deschisă, de aceea nu vă pot răspunde la această întrebare pentru a nu prejudicia ancheta”, a răspuns Chetraru. 

Deputații Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Deputaţii s-au răzgândit şi au „deschis uşile” Parlamentului. Cum a fost posibil

Aceiaşi întrebare Ghimpu i-a adresat-o procurorului Gurin.

„Dacă aveţi nume, uşile procuraturii sunt deschise”, i-a replicat procurorul liderului PL.

Şeful de la CNA a declarat în faţa deputaţilor că „în total de CNA sunt investigate 54 de mari credite”.

„Valoarea totală a prejudiciului este apreciată de procurori la 13,5 miliarde lei”, a declarat Chetraru. 

În total, au fost deschise 44 dosare penale în cazul fraudelor bancare. Pe aceste dosare au fost înaintate învinuirea în adresa a 14 persoane, iar în judecată se află 8 inculpaţi. De asemenea, au fost audiate 386 de persoane, au avut loc 118 percheziţii şi au fost dispuse 36 de expertize.

Fluxul de știri
0