Berlusconi se pronunță pentru colaborarea cu FR în lupta cu terorismul

© Sputnik / Alexey Nikolskiy / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ Владимир Путин встретился с премьер-министром Италии Сильвио Берлускони
Премьер-министр РФ Владимир Путин встретился с премьер-министром Италии Сильвио Берлускони - Sputnik Moldova
Abonare
În lupta cu SI (acronimul arab – DAEȘ) este necesară o coaliție largă cu participarea Rusiei, a spus ex-premierul Italiei, Silvio Berlusconi, într-un interviu pentru un ziar italian.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Ex-premierul Italiei, liderul partidului ”Înainte, Italia”, Silvio Berlusconi, se pronunță pentru o coaliție largă cu Rusia în lupta cu terorismul, subliniind că liderii din Vest nu au o percepţie reală privind gravitatea a ceea ce se întâmplă, transmite RIA Novosti.

Într-un interviu pentru ziarul italian Corriere della Sera, publicat miercuri, cunoscutul politician de 79 de ani a remarcat că ”în ultimii ani țările din Vest au comis multe greșeli serioase”, care au dus la destabilizare în Africa de Nord și în Orientul Apropiat ”fără a avea un proiect al unei noi ordini politice, deschizând în acest fel calea spre extremismul islamic”.

”Nu văd din partea unor lideri din Vest o înțelegere reală a gravității situației. Asta se întâmplă din cauza lipsei de experiență, a lipsei de idei, din cauza fricii… Sunt foarte alarmat din cauza unei asemenea turnuri a situației”, a spus el.

Бухарест - Sputnik Moldova
OCEMN a adoptat la București declarația Rusiei privind lupta cu terorismul

Potrivit lui Berlusconi, în lupta cu SI este necesară o largă coaliție cu Rusia. Totodată Berlusconi a amintit că ”linia politicii lui externe”, atunci când ocupa funcția de premier, întotdeauna se sprijinea pe colaborarea dintre Europa, Washington și Moscova.

Vorbind despre tensionarea relaţiilor dintre Rusia și Turcia, cauzată de doborârea avionului rus Su-24, fostul premier și-a exprimat speranța că acesta a fost doborât din întâmplare.

Aeronava rusească Su-24 a fost doborâtă de un F-16 turcesc deasupra teritoriului Siriei și a căzut la patru kilometri distanță de la frontiera cu Turcia. Președintele FR a calificat incidentul drept ”o lovitură pe la spate din partea complicilor teroriștilor”. Ankara susține că Su-24 a intrat în spațiul aerian al Turciei. Cartierul General al FR a declarat că bombardierul nu a violat hotarul, lucru pe care îl confirmă și datele Forțelor de apărare antiaeriană ale Siriei. Potrivit unei surse Reuters din administrația SUA, Washingtonul are motive să considere că avionul a fost doborât deasupra Siriei, dar Pentagonul nu a confirmat oficial această versiune.

Fluxul de știri
0