OCEMN a adoptat la București declarația Rusiei privind lupta cu terorismul

© Sputnik / Виталий Савельев / Accesați arhiva multimediaБухарест
Бухарест - Sputnik Moldova
Abonare
Declarația conține apelul de a crea un front comun de luptă cu Statul Islamic și cu alte organizații teroriste, dar și un apel către acele țări care încă nu au recunoscut SI drept organizație teroristă.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Adunarea Generală a Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), a adoptat declarația propusă de Rusia cu apelul de a crea un front comun de luptă cu "Statul Islamic" și cu alte organizații teroriste, a comunicat pentru RIA Novosti Mihail Emelianov, conducătorul delegației ruse la OCEMN.

Бухарест - Sputnik Moldova
Parlamentul român va transmite celui rus președinția în cadrul OCEMN

"Delegația rusă a propus varianta sa a declarației privind luptă cu SI și cu alte organizații teroriste, unirea eforturilor tuturor țărilor (în lupta cu terorismul) și îndemnul către acele țări care încă nu au recunoscut SI ca organizație teroristă să o recunoască ca atare", a spus Emelianov.

Potrivit lui, majoritatea țărilor au susținut declarația propusă de Rusia. "Au ieşit în evidenţă ucrainenii, care au propus un amendament cu un subtext anti-rus. Dar cinstea Adunării, trebuie să spunem că acest amendament nu a fost susținut. În afară de Ucraina, încă două ţări nu au susţinut declarația. În actualul context, ste vorba, evident, de Turcia și de Georgia. Celelalte țări au refuzat să voteze amendamentul Ucrainei și Declarația a fost adoptată în varianta pe care a propus-o Federația Rusă", a subliniat Emelianov.

Fluxul de știri
0