Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat nu a ieşit din greva foamei

© Photo : Igor VzorovÎnchisoare
Închisoare - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul Instituţiilor Penitenciare a precizat pentru Sputnik că ex-premierul Vladimir Filat, aflat în detenţie preventivă, se află în a treia zi de grevă a foamei.

CHIŞINĂU, 2 dec – Sputnik. Vladimir Filat, aflat în detenţie preventivă la Penitenciarul nr.13, mai este încă în greva foamei, a declarat pentru Sputnik şefa Secţiei relaţii cu publicul şi mass-media a Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur. 

„Prevenitul Vlad Filat acceptă să bea doar apă”, a precizat Bucur.

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şeful penitenciarului unde este deţinut Filat a fost schimbat

„În urma examinării stării de sănătate al prevenitului Vladimir Filat, medicii din cadrul instituției de detenție au apreciat ca satisfăcătoare starea de sănătate a acestuia”, a notat şefa Secţiei relaţii cu publicul şi mass-media a DIP.

Igor Popa, avocatul lui Vladimir Filat, a declarat pentru Sputnik că ex-premierul a intrat de luni în greva foamei „în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13”.

Filat are statut de învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în cadrul dosarului fraudelor de la BEM. Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0