Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În pieţe a început comercializarea ilegală a produselor pirotehnice

© Sputnik / Rodion ProcaПиротехника
Пиротехника - Sputnik Moldova
Abonare
Primii comercianţi care au pus în vânzare articole pirotehnice în piaţa centrală din Chişinău, fără a avea autorizaţii în acest sens, au ajuns pe mâna forţelor de ordine.

CIŞINĂU, 2 dec – Sputnik. Colaboratorii Inspectoratului de poliţie al capitalei au reţinut trei persoane pentru comercializarea ilegală a produselor pirotehnice pe teritoriul pieţei centrale.

Potrivit informaţiilor oferite de forţele de ordine, este vorba de doi bărbaţi şi o femeie care nu le-au putut prezenta poliţiştilor actele ce ar confirma că au dreptul să vândă acest gen de produse, dar nici certificate privind calitatea şi provenienţa mărfurilor.

Триумфальная Арка Arcul de Triumf - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bradul de Crăciun din Chișinău va fi instalat lângă Arcul de Triumf

Cei care au comis încălcările au fost documentaţi şi amendaţi.

Potrivit legislaţiei în vigoare, vânzarea articolelor pirotehnice în pieţe este interzisă, iar activitatea comercială de acest gen trebuie să fie coordonată şi aprobată de organele de poliţie.

În ţară sunt înregistraţi peste douăzeci de agenţi economici care dispun de dreptul legal de a importa şi păstra produsele pirotehnice, dar şi de organizare a show-urilor pirotehnice. De asemenea, există în jur de douăzeci de puncte comerciale autorizate de vânzare a respectivelor articole. Majoritatea dintre acestea se află în municipiul Chişinău.

Fluxul de știri
0