Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bradul de Crăciun din Chișinău va fi instalat lângă Arcul de Triumf

© Sputnik / Мирослав РотарьТриумфальная Арка Arcul de Triumf
Триумфальная Арка Arcul de Triumf - Sputnik Moldova
Abonare
Angajaţii administrației locale intenționează să aleagă un brad care crește lângă Arcul de Triumf și să-l împodobească, transformându-l în principalul brad de Crăciun al capitalei.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. În acest an, bradul de Anul Nou nu va fi instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care deja de câteva luni este ocupată de protestatari, însă lângă Arcul de Triumf, a declarat luni primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Societate
Tarifele cresc, drumurile degradează, iar Chirtoacă caută loc pentru Brad

Angajaţii administrației locale intenționează să aleagă un brad care crește lângă Arcul de Triumf și să-l împodobească, transformându-l în principalul brad de Crăciun al capitalei. În prealabil, vor fi efectuate calcule pentru a clarifica dacă arborele va suporta greutatea ghirlandelor și podoabelor. Dacă se va ajunge la concluzia că bradul este prea mic, atunci primăria ar putea aduce și instala acolo un alt arbore.

Autoritățile municipale recunosc că din cauza protestelor, bradul de Anul Nou va fi mai modest în acest an, comparativ cu anii precedenți.

Administrația municipală nu intenționează să renunţe nici de orășelul de iarnă, dar el nu va fi inaugurat pe data de 1 decembrie, așa cum s-a întâmplat loc până acum, ci mai târziu.

Fluxul de știri
0