Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă a instigat moldovenii să ia Prutul cu asalt

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Chişinăului crede că dacă sute de mii de refugiaţi au ajuns în ţările europene, trecând pe jos peste frontiere, moldovenii ar trebui să ajungă printr-o metodă similară în România.

CHIŞINĂU, 1 decembrie – Sputnik. „Luaţi cu asalt Prutul” – acesta a fost îndemnul primarului Chişinăului, Dorin Chirrtoacă, adresat tinerilor adunaţi la evenimentul de inaugurare a bradului din centrul capitalei.

Chirtoacă a invocat exemplul refugiaţilor care au ajuns în ţările din Europa, reuşind să treacă pe jos frontierele.

Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Politică
Bucatele gătite la foc deschis în restaurante l-au pus în gardă pe Chirtoacă

Potrivit primarului Chirtoacă, dacă refugiaţii au reuşit acest lucru, „ar fi păcat” să nu procedeze într-un mod similar şi cetăţenii moldoveni.

Ca să pară mai convingător, Chirtoacă a declarat că „în România preţurile sunt mai mici” şi că mulţi moldoveni pleacă în zilele de odihnă peste Prut la cumpărături.

„Vestea bună este că Acordul de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană a fost ratificat de toate statele membre ale UE. Să luăm cu asalt Prutul şi să zdrobim hotarul nedrept dintre noi”, a spus Chirtoacă.

Fluxul de știri
0