Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bucatele gătite la foc deschis în restaurante l-au pus în gardă pe Chirtoacă

© privesc.euDorin Chirtoaca
Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Abonare
Verificaţi dacă e admisă utilizarea pirotehnicii, gătirea bucatelor la foc deschis chiar în faţa clienţilor, materialele utilizate la construcţii, a cerut primarul Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 2 noiembrie, Sputnik. După tragicul incident ce s-a produs în clubul „Colectiv” din Bucureşti, în care şi-au pierdut viaţa 30 de tineri şi alte aproximativ 200 au fost rănite, autorităţile municipale din Chişinău au cerut verificări şi luarea de măsuri pentru prevenirea unor tragedii similare. Primarul Dorin Chirtoacă a cerut să fie verificat chiar şi dacă este admisibil din punct de vedere legal ca în unele restaurante să fie gătite bucate la foc deschis, în faţa clienţilor.

Pe teritoriul Tracom a avut loc un incendiu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Incendiu de proporții la Glodeni

Reprezentantul serviciului Pompieri a precizat luni la şedinţa serviciilor municipale că deja a fost emisă o dispoziţie pentru verificarea stării de lucruri în localurile publice.

Potrivit pompierilor, în localurile de agrement din Republica Moldova există ieşiri de rezervă, dar ele de multe ori sunt blocate. Alte probleme se atestă în legătură cu starea echipamentului electric într-o serie de încăperi publice, în special baruri, restaurante, cluburi de noapte etc.

Primarul Chirtoacă a cerut ca pompierii să depună mai multe eforturi pentru verificarea securităţii în asemenea localuri. „Verificaţi dacă e admisă utilizarea pirotehnicii, gătirea bucatelor la foc deschis chiar în faţa clienţilor, materialele utilizate la construcţii”, a cerut primarul Chirtoacă.

Acesta a menţionat că la şcoli se fac antrenamente de evacuare a localurilor în caz de incendii sau alte incidente. „Ar trebui să se facă şi cu maturii asemenea antrenamente”, a mai spus edilul.

Fluxul de știri
0