Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiecte de eficiență energetică, prezentate la Târgul Ideilor Eco-Responsabile

© Sputnik / Дмитрий Бальтерманц / Accesați arhiva multimediaЛЭП Electricitate, Электричество
ЛЭП Electricitate, Электричество - Sputnik Moldova
Abonare
O serie de proiecte în domeniul eficienţei energetice şi valorificării surselor regenerabile de energie sunt prezentate la Târgul Ideilor din Chişinău.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Săptămâna Eco-Energetică a început în Moldova cu Târgul Ideilor Eco-Responsabile. În fața potențialilor investitori au fost prezentate o serie de proiecte în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor regenerabile de energie. 

Printre proiectele prezentate marţi la Târgul ideilor se numără gestionarea iluminatului stradal prin unde radio, construcția unei centrale electrice cu termoficare pe bază de biogaz la Fabrica de zahăr din Cupcini, reabilitarea imobilelor pentru a reduce consumul de energie, instalarea stațiilor de alimentare a automobilelor electrice. 

Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova nu are alternative la importul de energie electrică

 „Moldova s-a angajat în implementarea conceptului de „economie verde”, care se regăsește în toate documentele de politici – începând cu Strategia națională de dezvoltare Moldova 2020 și terminând cu documente de politici sectoriale, prin care încercăm să promovăm un mediu economic cu efecte mai puțin nocive asupra mediului înconjurător și cu beneficii pentru societate și pentru fiecare cetățean în parte”, a declarat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

Potrivit directorului Agenției pentru Eficiență Energetică, Mihai Stratan, ideile prezentate în acest an au fost la fel de curajoase și ambițioase ca și cele prezentate în prima ediție a Târgului Ideilor Eco-Responsabile. 

Câștigătorii Târgului Ideilor Eco-Responsabile vor fi anunțați pe 4 decembrie, la Gala Moldova Eco-Energetică, aflată la a patra ediție. În cadrul acesteea vor fi premiate cele mai notabile realizări în producerea, transmiterea, distribuirea și consumul eficient de energie, în dezvoltarea și promovarea tehnologiilor moderne, a inovațiilor în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice. 

Organizatorii Săptămânii Eco-Energetice sunt Ministerul Economiei, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Proiectul „Energie şi Biomasă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Partenerul informaţional al Săptămânii Eco-Energetică este Agenţia internaţională de ştiri şi radio Sputnik. 

 

Fluxul de știri
0