Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova nu are alternative la importul de energie electrică

© SputnikSergiu Ciobanu
Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moldova nu este capabilă tehnic să ia energie electrică din România şi nici să importe electricitate din Ucraina. Anunţul a fost făcut vineri de administraţia ANRE.

CHIŞINĂU, 9 oct – Sputnik. Tehnic, Moldova nu are posibilitate să importe în prezent energie electrică din România, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Electrică, Sergiu Ciobanu. 

Valeriu Triboi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Valeriu Triboi despre condiţiile FMI: Moldova se află între ciocan şi nicovală

Directorul ANRE susţine că pentru  a importa energie electrică din România este nevoie de crearea infrastructurii de interconexiune între cele două ţări. 

„Acum este posibil să importăm energie din România doar în regim insular, astfel ca să fie aprovizionate doar câteva localităţi de pe Prut”, a declarat Ciobanu.

Potrivit şefului de la ANRE, Moldova nu poate importa energie electrică nici din Ucraina. „De aceea noi în prezent suntem nevoiţi să luăm energie doar de la staţia din Cuciurgan”, a declarat Ciobanu. 

Potrivit datelor Ministerului Economiei, Moldva se aprovizionează cu energie electrică din sursele proprii doar în proporţie de 30%, celelalte 70% — sunt importate de la staţia Cuciurgan. 


Fluxul de știri
0