Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: a început dialogul. E nevoie de compromis şi de rezultate

© Sputnik / Miroslav RotariМариан Лупу Marian Lupu
Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Marian Lupu a salutat începutul dialogului de formare a majorităţii cu participarea PLDM.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Marian Lupu a declarat că în sfârşit a fost pus capăt perioadei în care nu a avut loc niciun fel de dialog.

„Am venit cu intenţie pozitivă şi cu o poziţie constructivă. În cadrul consultărilor am exprimat poziţia PDM. Aceasta are două aspecte: dialogul pe fond să se producă fără condiţii şi fără precondiţii şi nevoia de a ne aşeza la masa negocierilor la nivelul partidelor proeuropene”, a spus Lupu.

Marian Lupu Мариан Лупу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lupu: nu toţi deputaţii PLDM vor negocieri cu PD

Potrivit liderului PDM, „nu contează cum numit aceste întâlniri: consultări sau negocieri”. În opinia lui, „importante sunt discuţiile serioase pentru formarea majorităţii parlamentare şi a unui guvern”.

„Am înţeles că liberal-democraţii au acceptat propunerea”, a mai declarat Lupu, precizând că discuţiile cu participarea PDM, PLDM, PL şi a celor trei deputaţi neafiliaţi vor avea loc miercuri.

„Suntem gata să discutăm diferite poziţii şi puncte de vedere. Acum trebuie să găsim compromisul. Avem nevoie de rezultate concrete”, a conchis Lupu.

Fluxul de știri
0