Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: condiţiile înaintate de PLDM să fie respectate în totalitate

© gov.mdValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
„Dacă măcar una dintre condiţiile noastre nu va fi acceptată, va trebui să convocăm din nou Consiliul Naţional Politic şi să decidem ce facem mai departe”, a spus Streleţ după discuţiile de marţi cu Leancă.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Streleţ a ţinut să precizeze că toate condiţiile înaintate de PLDM trebuie să fie respectate. În caz contrar liberal-democraţii vor fi nevoiţi să se întrunească la o nouă şedinţă de partid, pentru a lua o decizie.

„Dacă măcar una dintre condiţiile noastre nu va fi acceptată, va trebui din nou să convocăm Consiliul Naţional Politic şi să decidem ce facem mai departe”, a spus Streleţ după discuţiile de marţi cu Leancă.

Iurie Leancă Юрие Лянкэ - Sputnik Moldova
Politică
Leancă: prim-ministrul trebuie să fie om de partid

Potrivit lui Streleţ, grupul celor trei deputaţi neafiliaţi au poziţii apropiate de cele ale PLDM, cu excepţia celei privind persoana viitorului premier.

„Până la momentul actual avem diferenţe de abordări numai în cea ce ţine de candidatul la funcţia de prim-ministru. Deputaţii neafiliaţi, în frunte cu Iurie Leancă, sunt de părere că viitorul premier trebuie să fie exponentul unui partid. Noi credem că prim-ministrul nu trebuie să fie asociat cu nici un partid”, a mai spus Streleţ.

Şeful interimar al PLDM susţine că ar fi posibil ca preşedintelui să-i fie propuse chiar şi două şi trei candidaturi, dintre care acesta va desemna candidatul oficial.

Fluxul de știri
0