Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ recunoaşte: este nevoie de o sumă de voturi care să susţină noul Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Streleţ Валерий Стрелец
Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele interimar al PLDM Valeriu Streleţ nu este sigur că toţi cei 18 deputaţi din fracţiunea liberal-democrată în Parlament vor susţine crearea unei coaliţii cu PD, PL şi grupul Leancă.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Liberal-democratul Valeriu Streleţ a recunoscut tacit marţi după primele discuţii cu liberalii cu privire la crearea unei noi coaliţii de guvernare că, deocamdată, nu toţi deputaţii PLDM sunt de acord să se alieze într-o nouă alianţă cu PD şi PL. 

Фракция либерал-демократов покидает за заседания молдавского парламента - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine sunt deputaţii care vor pleca din fracţiunea PLDM

Liderul democraţilor Marian Lupu a dat de înţeles în ajun că nu toţi cei 18 deputaţi PLDM sunt gata de negocierile cu PD şi PL. „Îi vom întreba în primul rând pe colegii din PLDM dacă vin la discuţii, câţi deputaţi reprezintă în mod real, ca să ştim cum discutăm şi ce lipsă de voturi avem, e un amănunt important. Pentru că una e dacă ne bazăm pe voturile a 10-12 deputaţi de la ei şi alta e dacă pe toţi 18”, a declarat Lupu.

„Viziunile sunt diferite. Este nevoie de o sumă de voturi. Trebuie să fie cel puţin 51 care să fie de acord cu candidatura prim-ministrului, cu componenţa Guvernului şi să fie valabile nu numai la învestire, ci şi pe durata mandatului”, a replicat Streleţ.

„Avem nevoie să identificăm această perspectivă de a aduna împreună cel puţin 51 de deputaţi”, a continuat Streleţ.

PD, PLDM, PL şi grupul Leancă au împreună în Parlament 52 de voturi. Fracţiunea PD este formată din 19 deputaţi, PLDM – 18 (al 19-lea, Vladimir Filat se află în detenţie preventivă în Penitenciarul 13), PL – 12, iar în grupul Leancă  - 3 deputaţi.

Fluxul de știri
0