Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Filat a intrat în greva foamei

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-premierul Vladimir Filat a intrat de luni în greva foamei în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13.

CHIŞINĂU, 30 nov – Sputnik. Igor Popa, avocatul lui Vladimir Filat, a declarat pentru Sputnik că ex-premierul a intrat de luni în greva foamei „în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13”. 

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Filat nu mai scrie testamentul

„Având în vedere tratamentul inuman și degradant la care este supus constant Vlad Filat în cadrul Penitenciarului nr.13, inclusiv eforturile autorităților Republicii Moldova de a-i limita orice contact cu publicul,  începând cu ziua de astăzi, 30 noiembrie, acesta a intrat în greva foamei”, anunţă apărătorul. 

Igor Popa a mai declarat agenţiei Sputnik că, în cadrul ultimelor întâlniri cu apărătorii, deputatul Filat s-a plâns pe faptul că în privința sa sunt constant întreprinse acțiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar. 

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat ar putea fi transferat luni din subsol în celula precedentă

„Acesta consideră că scopul respectivelor acţiuni ilegale din partea autorităţilor statului nu este altul decât demoralizarea sa”, anunţă avocatul. 

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur, a declarat pentru Sputnik că ex-premierul Vladimir Filat deţinut preventiv în Penitenciarul nr.13 a revenit luni în celula în care era deţinut anterior. 

Marţea trecută, Filat a fost transferat într-o altă încăpere din cauza unor intervenţii tehnice în celula în care era deţinut. 

Filat are statut de învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în cadrul dosarului fraudelor de la BEM. Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

 

Fluxul de știri
0