Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Filat nu mai scrie testamentul

© Photo : Тribuna.mdVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentului Instituţiilor Penitenciare anunţă că Vladimir Filat, învinuit în dosarul fraudelor bancare, a revenit în celula în care era deţinut anterior.

CHIŞINĂU, 30 nov – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat, deţinut preventiv în Penitenciarul nr.13 din Chişinău, a revenit luni în celulă, a declarat pentru Sputnik şefa Secţiei relaţii cu publicul şi mass-media al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Natalia Bucur.  

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat atacă Moldova la CEDO şi este sigur că va primi despăgubiri de la cetăţeni

Filat a fost transferat la finele săptămâni trecute din încăperea în care se afla într-o celulă de la subsolul închisorii.

„Învinuitul Vladimir Filat a fost mutat temporar, pentru câteva zile, într-o altă celulă din cauza unor intervenţii tehnice în încăperea în care se afla”, a declarat Natalia Bucur.

Purtătorul de cuvânt al DIP a explicat că, din cauza uzurii mari a penitenciarului care este foarte vechi, deseori în mai multe celule se defectează anumite servicii, ceea ce impune anumite intervenţii tehnice.

„Vladimir Filat a revenit astăzi în celula în care era deţinut anterior”, a declarat Bucur. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O zi din viaţa ex-premierului Filat în celulă

La finele săptămânii trecute, rudele lui Filat au făcut publică o parte dintr-o scrisoare scrisă de ex-premier din închisoare în care se plânge de condiţiile drastice în care se află.

„Aici ei fac totul ca să mă distrugă moral. De marţi fără nici un motiv m-au băgat la subsol în condiţii de mizerie absolută. Încă rezist, însă nu ştiu dacă merită. Săptămâna viitoare voi face testamentul, în caz că se întâmplă ceva cu mine”, a scris Filat.

Avocatul ex-premierului, Igor Popa, a trimis agenţiei Sputnik un comunicat în care se arată îngrijorat de starea de sănătate a lui Filat.

„Este alarmant  faptul că, pe fonul acestor transferuri fără număr şi condiţiilor inumane şi degradante la care este supus zilnic, starea sănătăţii  lui Vlad Filat se agravează în mod vizibil”, susţine avocatul.

Filat va sta în arest preventiv până la 15 decembrie în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Filat are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

Fluxul de știri
0