Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mihail Muntean despre Reazanov: ne va lipsi tuturor

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaАрхивы Госфильмофонда России перевозят в новое фильмохранилище
Архивы Госфильмофонда России перевозят в новое фильмохранилище - Sputnik Moldova
Abonare
Regizorul Eldar Reazanov s-a stins la Moscova la vârsta de 89 de ani. Plecarea acestuia semnifică încheierea unei epoci în cinematografie.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Mihail Muntean, artist al Poporului din URSS, cunoscut interpret de opera, a subliniat luni, referindu-se la moartea regizorului Eldar Reazanov, că acesta reprezintă o întreagă epocă în istoria cinematografiei sovietice și ruse.

"A fost un maestru extraordinar, care ne-a lăsat o sumedenie de filme ce ne vor învăţa încă mult timp înțelepciunea vieții", a menţionat Muntean într-o discuţie cu corespondentul Sputnik.

El a mai adăugat că "cunoaște familia lui Reazanov, care sunt niște oameni foarte buni".

"Reazanov a fost în general un om luminos. Mi-e foarte greu să accept vestea despre sfârșitul lui. Îl voi ține minte întotdeauna și cred că nimeni dintre noi nu-l va uita", a subliniat Muntean.

Кинорежиссер Эльдар Рязанов - Sputnik Moldova
A decedat regizorul Eldar Reazanov

Regizorul Eldar Reazanov a decedat la Moscova la vârsta de 89 de ani. În ultima perioadă, el a fost spitalizat de mai multe ori. În luna noiembrie a anului trecut, a fost internat la Institutul Științific de Cercetare Burdenko în stare foarte gravă, de unde a fost externat în ianuarie 2015.

Pe parcursul anului curent a mai fost internat de câteva ori, ultima dată la 21 noiembrie, la o clinică din Moscova.

Eldar Reazanov s-a născut la Samara pe data de 18 noiembrie 1927. La scurt timp, împreună cu familia, s-a mutat la Moscova. După divorțul părinților, mama a fost cea care s-a ocupat de educația viitorului regizor. Eldar și-a făcut studiile la Institutul Unional de Stat de Cinematografie, clasa marelui regizor Kozințev. A debutat cu filme documentare. În anul 1956 pe ecrane a apărut prima sa comedie „Карнавальная ночь" („Noaptea de carnaval"). Prin acest film, publicul l-a cunoscut nu numai pe Reazanov, ci și pe actorii Iuri Belov și Liudmila Gurcenko. Regizorul a creat zeci de filme, printre care „Fata fără adresă", „Omul de nicăieri", „Roman la serviciu", „Garajul" ș. a.

Fluxul de știri
0